Cum sa ne spalam corect pe dinti

Va prezentam in cele ce urmeaza o serie de sfaturi pentru a avea o dantura sanatoasa. Dupa masa, resturile alimentare ramase intre dinti favorizeaza formarea si depunerea placii bacteriene care este de fapt o pelicula de bacterii aderenta pe dinte. Aceasta poate cauza aparitia tartrului, daca nu este indepartata riguros si regulat cu ajutorul periutei de dinti, a atei dentare si a apei de gura. Pe langa tartru se mai produc si carii dentare, boli ginvigale care in final duc la pierderea dintilor.

Pentru un periaj corect se aseaza periuta la 45 de grade fata de suprafata verticala a dintilor si se fac miscari verticale dinspre gingie spre dinte. Este foarte important acest lucru pentru ca miscarile inverse introduc bacterii sub gingie si cauzeaza probleme.

Nu se apasa in mod excesiv, placa bacteriana fiind indepartata in special de catre varfurile periutei de dinti cu minim 10 repetari se periaza fetele externe, dinspre gingie si fetele interne, dinspre limba. Doar suprafetele care efectueaza masticatia alimentelor se periaza cu miscari de dute-vino.

Periajul trebuie sa dureze minim 2 minute.

Este indicat sa periati si limba pentru a avea o respiratie proaspata. O periuta de dinti uzata nu poate curata eficient dintii, asa ca nu uitati sa schimbati periuta de dinti la maxim 3 luni.

periaj